Áfonyapaprika zselés kenhető – fűszeres déli konyha

1
Áfonyapaprika zselés kenhető – fűszeres déli konyha

Cranberry Pepper Jelly Spread – mindössze 4 összetevő szükséges ehhez az egyszerű ünnepi előételhez, amely percek alatt elkészíthető. Egy tömb krémsajtot áfonyaszósz és pirospaprika zselé keverékével vonunk be. Klasszikus és mindig kedvenc.

Áfonyapaprika zselé Club keksszel megkenve egy tányéron.

Vörösáfonya-szósz

Ez az édes és fűszeres party-krém nagyon jól esik a kekszet. A pirospaprika zselével kevert áfonyaszósz csodálatos fanyarságot ad. Élénk piros színe tökéletes karácsonyra. Ha van egy doboz áfonyaszószod a hálaadás napjáról, hasznosítsd úgy, hogy ízletes feltétet készíts belőle egy blokk krémsajthoz. Ehhez a recepthez használhat maradék házi áfonyaszószt vagy konzerv egész áfonyaszószt. Jegyzet: Egész bogyó helyett használható a szokásos, egyenletes állagú áfonyakonzerv szósz.

Áfonyapaprika zselé krémsajt tetejére kenjük.

Red Pepper Jelly Dip

A paprika zselé egy kellemes déli fűszer, amelyet sokféleképpen lehet használni. Red Pepper Jelly Vinaigrette, Szalonnába csomagolt garnélarák borsos zselés mázzal, Pepper Jelly mázas sárgarépa, Red Pepper Jelly Deviled Eggs Bacon csak néhány nagyszerű módja annak, hogy ízesítsd az ételeket paprikazselével.

A paprikazselé számos márkája létezik, és a fűszer mennyisége eltérő. Általában sokkal édesebbek, mint fűszeresek. Ha a paprikazselé/áfonyaszósz keveréket pikánsabbra szeretnéd, adj hozzá egy csipet cayenne borsot.

Kés áfonyapaprika Jelly Spreadbe vágva.

A tetejére Zöldhagymával

Az előétel tetejére szeletelt zöldhagymát teszünk, és csodálatos piros és zöld parti ételt kapunk. Ha nem szereted a zöldhagymát, hagyd ki, és díszítheted egy szál friss mentával, hogy ugyanazt az ünnepi megjelenést kölcsönözze.

Áfonyapaprika Jelly Spread tárolása

Előre elkészíthető és hűtve. Tálalás előtt hagyjuk állni 30 percig, így a krémsajt könnyen kenhető lesz. A maradék 3-4 napig eláll légmentesen záródó dobozban. Használhatjuk szendvicsek kenésére, vagy kockára vágott pulykával vagy csirkehússal keverve quesadillák töltelékeként. Finom!

Cranberry Pepper Jelly Spread tányéron kekszet.

Még több ünnepi előétel

  • Egy tálban keverjük össze az áfonyaszószt, a paprikazselét és a zöldhagymát.

  • Csomagold ki a krémsajtot és tedd egy tálra.

  • A tetejére kanalazunk borsos zselészószt.

  • Tepsivel vagy perec vékonyabbal tálaljuk.

Használhat maradék házi áfonyaszószt vagy konzerv áfonyaszószt.
A paprika zselé nem ad sok fűszert. Adjunk hozzá egy-két csipet cayenne borsot, hogy még melegebb legyen.

Szeretné menteni ezt a receptet?

hasonló hozzászólások

Leave a Reply