Amit csinálunk…(+ házi filmek!)

0
Amit csinálunk…(+ házi filmek!)

Üdvözöljük egy új sorozat első kiadásában, ahol bevezetem a kulisszák mögé, amivel most készülünk kívül a konyha!

Ma: több, mint egy lány és a kutyája

8 évvel ezelőtt egy lány leült a számítógépéhez, nagy tömegű aranybundával a lábánál, és elindította kis ételblogját. Aznap ketten keresték fel a blogját. Az anyja. És magát. 😂

Gyorsan előre 8 év, és a dolgok egy kicsit másképp alakulnak. Napról napra több látogató van ezen a webhelyen. Van egy élelmiszerbankom, a RecipeTin Meals („RTM”). Még szakácskönyvet is írtam.

És ami másfél fős csapatként kezdődött*, az ma már tíz és fél fős csapat. Manapság többet teszünk, mint „csak” készítünk, fotózunk, filmezünk és recepteket írunk fel ezen a weboldalon. Ezért arra gondoltam, hogy jó lenne megosztani a kulisszák mögé annak, amit a csapatommal együtt csinálunk a konyhán kívül!

* A fele Dózer. Bár nekem 1 1/2-t ér!

Díjat kaptunk

Australia Day Award 2023

2023 januárjában abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy csapatom nevében díjat vehettem át a Northern Beaches Counciltól a közösségért végzett szolgálatunk elismeréseként. A díjat az RTM kapta, amelyet 2020-ban indítottunk el a világjárvány idején, amikor közösségünkben egyre nagyobb volt az élelmiszer-ellátás bizonytalansága.

Teljes munkaidőben fizetett, 3 fős csapatunk (szakács és 2 konyhai kézi) dolgozik Sydney város kereskedelmi konyháján, akik naponta több mint 400 ételt főznek meg. Ezeket elosztó partnerünkön keresztül a rászorulóknak adományozzuk, Egy étkezésakik magánszemélyeknek szállítják ki az ételeket.

Ha többet szeretne megtudni az RTM-ről, látogasson el ide!

Amit fontos tudni, hogy én voltam az, aki felment a színpadra, hogy átvegyem a díjat, nem emlékszem, mit mondtam, az oklevelet az üres oldalán tartottam a hivatalos fotókhoz a polgármesterrel, és igyekeztem rávettem a csapatomat, hogy nyakkendőt viseljenek, de rájöttek, hogy átverem őket (de az egyik nyakkendőt viselt!).

JB séf és én gyerekekkel főztünk a gyermekkórházban

Januárban is egy napot főztünk gyerekekkel a Ronald McDonald House-ban, a Sydney-i Randwick Gyermekkórházban. A Ronald McDonald House (“RMCH”) egy non-profit szálláshely, ahol Sydney-n kívülről származó gyermekek és családok szállnak meg, amíg a gyermeket kórházban kezelik. Vannak, akik hetekig maradnak. Néhányan évekig.

Így amikor az RMCH megkérdezte, hogy megfontolnánk-e, hogy bejövünk-e az iskolai szünidőben egy szórakoztató főzési tevékenységre a gyerekekkel, azonnali válaszunk IGEN volt!

JB séf és én egy délutánt töltöttünk a gyerekekkel barkácsolás minipizzák és fagylaltbárral, valamint taco bárral a felnőttek számára.

Ez egy igazán különleges nap volt. A csapatom többi tagjának pedig FOMO volt. Így……

Visszamentünk a csapattal és vacsorát készítettünk mindenkinek!

Éppen a múlt héten (február közepén) a csapatom nagy része és én visszamentünk az RMCH-ba, hogy vacsorát készítsünk a családoknak. Jelenleg körülbelül 60 ember tartózkodik az RMCH-ban (a kezelt gyermek + szülők + testvérek), valamint a csodálatos személyzet. Csirkés shawarmát készítettünk a felnőtteknek és hamburgert a gyerekeknek. És újra megcsinálta a fagylaltot – közkívánatra!

Vacsorát rendeztünk az olvasóknak

A hónap elején megrendeztem az első olvasói vacsorámat, ahol jegyeket árultunk, és mi magunk főztünk! Csodálatos este, hogy minőségi időt tölthetek egy hasonló gondolkodású embercsoporttal (azaz ételkedvelőkkel!), akiket úgy éreztem, évek óta ismerek.

Ez az esemény hatalmas vállalást és hatalmas kihívást jelent a csapatom számára. Nem csak úgy hattyúdtunk be egy étterembe! Nem, egy ételfotó stúdióban tartottuk, ahol elég hely és kellően gigantikus konyha volt ahhoz, hogy 30 fős 13 fogásos menüt készíthessünk. Miért? Mert én folyamatosan ragaszkodtam ahhoz, hogy a vacsorát saját magam készítsem el, akárcsak otthon egy vacsorát, és a szakácskönyvemből tálalhatok recepteket.

Kemény munka volt ez a blogírás. Minden edényt, serpenyőt, poharat, tányért és villát el kellett vinnünk. Csinálj minden főzést, hoztunk asztalokat és székeket. Aztán mindent össze kellett pakolni, és még aznap indulni.

Az asszisztensem, a főszakácsom, JB és én is 21 órás napot töltöttünk, reggel 5-kor indultunk, majd másnap 1:30-kor értünk haza. Stephen, az ételbank séfje reggel 6-kor kezdett az RTM-ben. Hazaengedtük zuhanyozni, aztán eljött a vacsoránkra, hogy késő estig segítsen.

Óriási vállalkozás volt. Óriási kihívás. De egyben olyan megelégedéssel, hogy gond nélkül kihúztuk!

A csapatom csodálatos. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen keményen dolgozó, elhivatott csapatom van.

Balról jobbra: Herron (videószerkesztő), Arwyn, én, Chef Stephen (RTM), Chef JB (RTE főszakács), Tom a Carved Cateringtől (RecipeTin barátja), Kristin (csapatasszisztens).

Szintén a jegyeladásokból származó bevétel az RTM-hez került. Szóval, tudod. Az alváshiányuk jó célt szolgált! ❤️

4 1/2 órával később… a konyhában áramszünet volt

Ó, igen. Aztán aznap reggel 6 órakor megtudtuk, hogy az RTM-nél áramszünet van. Tehát a terv, hogy másnap aludni hagyjam a csapatomat, nem egészen valósult meg! Tele volt a hűtőnk és a fagyasztónk élelmiszerrel, amivel sürgősen foglalkozni kellett. Arra is ügyelnünk kellett, hogy aznap még 400 ételt el tudjunk készíteni áram nélkül.

Hihetetlenül találékony csapatomnak sikerült csodát megvalósítania. Nem vesztettünk el élelmet (a jégzacskók kombinációját használva, és más éttermekben hűtőbe vittük az ételt). Szerencsére gázzal főzünk, így meg tudtuk készíteni az aznapi ételeket – bár elszívó ventilátor nélkül NAGYON füstös lett a kis konyhánk!

Egy ilyen nap eszembe juttatja, milyen szerencsés vagyok, hogy az a csapatom van, akik mindennél többet tesznek, ha szükséges, hogy minden egyes nap biztosan megkapjuk a megígért ételeinket. Őszintén szólva, mindig ezt mondom – a munkaetika nem hasonlít semmihez, amit a céges napjaimban láttam.

Elnökségi ülést tartottunk és könyvvizsgálót jelöltünk ki – úgy érzem, felnőttem!

Az RTM jótékonysági szervezet, és ezzel együtt járnak a felnőttek felelőssége is. Egy másik entitásban hoztam létre, jól vezetett könyvelésem van (könyvvizsgáló vagyok, háttérből!), vannak dokumentumok és szerződések „mindenre”, és köztünk és ügyvédeink között gondoskodunk arról, hogy jelölje be a megfelelő non-profit jogszabályok melletti négyzeteket.

Független igazgatókat neveztem ki az RTM igazgatótanácsába, két köztiszteletben álló, komoly szakembert (egy ügyvéd, egy volt KPMG adópartner), akik rengeteg tapasztalatot hoznak magukkal, és segítenek eligazodni a non-profit világban. .

Mindez túlzásnak tűnhet számodra, különösen, ha az RTM „csak egy kis jótékonysági szervezet”, amelyet jelenleg kizárólag a Dozer finanszíroz (az ő élvezeti költségvetését használjuk). Számomra azonban ez az alapmunka, amit megteszek annak érdekében, hogy megfelelő keretet és alapot teremtsek az RTM fejlesztéséhez adományok, önkéntesek, vállalati partnerségek és állami finanszírozás révén, hogy elérhessem célomat: több embernek több ingyenes étkezést biztosítsunk, és beállítom az RTM-et, hogy még sokáig működjön, miután elhagyom ezt a világot.

Nagy álomnak és nagy céloknak tűnhet. De mindig is hittem abban, hogy kell valami, amire törekedni kell!

Még mindig keressük az új ételbank konyhánkat…

A jelenlegi konyhánk nagyon hangulatos 3 termetes srácnak! A pult minden centiméterét felhasználják 400+ étel becsomagolásakor.

A Sydney CBD peremén található Potts Pointban található RTM konyha meglehetősen… hangulatos, mondhatjuk! A személyzettel (3 termetes srác) és az ételkészítéssel teljes kapacitással rendelkezünk, a fő korlátozás az, hogy napi 400+ ételt el lehet pakolni a pultban. Az egész konyhában a pult minden egyes centimétere élelmiszer-csomagolásra szolgál!

Már több mint 6 hónapja beszélek arról, hogy nagyobb konyhába költözöm. A csapatommal foglalkoztunk az ügyön, és megvizsgáltunk néhány helyiséget, de most kezdünk komolyan foglalkozni. Még egy ügynököt is béreltünk, hogy találjon nekünk egy helyiséget…. összefont ujjakat húz át értünk!

Ezek egy vendéglátó cég tulajdonában lévő álomkonyháról készültek, ahol meglátogattunk. Annyi hely!!

Amit keresünk…..

Tudom, hogy ez messze van, de nem árt kitenni!

Sydney északi részén lévő Ryde ~5 kilométeres körzetében keresünk vendéglátó konyhának megfelelő helyiséget. 200nm+ helyiség hűtő-fagyasztóval, zsírleválasztóval, elszívó ventilátorral, közvetlen utcai bejárattal, könnyű parkolási lehetőséggel és fürdőszobai lehetőséggel, élelmiszergyártásra alkalmas.

Az éttermek nem igazán működnek, mert úgy vannak kialakítva, hogy maximalizálják az étkezőteret és minimalizálják a konyhai helyet. Mi viszont csak főzési helyet akarunk!

Felkészültem (akarom!) minden saját felszerelésem – tűzhelyek, sütők, mosogatók, padok stb. – behozatalára és szükség esetén a felújítások elvégzésére. Már csak a hely kell!

Ha tud bármilyen lehetséges teret, írjon e-mailt a [email protected] címre!

De egyelőre az új kávéfőző boldoggá teszi a fiúkat

A karácsonyi ajándékom a fiúknak az RTM-ben egy új kávéfőző volt! Egyszerűen nem tudtam elviselni a gondolatot, hogy tovább isszák azt a por alakú anyagot. És ha arra gondolsz, hogy biztosan rengeteg nagyszerű kávézó veszi körül őket, akkor… de nem nyitnak ki reggel 6-kor, amikor elkezdenek dolgozni!!

Bár még mindig a mi hangulatos kis konyhánkban dolgoznak, az új kávéfőző boldoggá teszi őket. Úgy értem, nézd meg ezeket a kávéfőző mosolyokat!

Kávégép mosolyog

És a szokásos üzlet a RecipeTin főhadiszállásán!

És minden mással együtt, amit csináltunk, a főhadiszálláson a szokásos üzletmenet zajlott! Receptek kidolgozása ezen a weboldalon megosztandó, fényképezésük és filmezésük. Kiadóimmal dolgozom itt Ausztráliában és a tengerentúlon, továbbra is recepteket adok a Good Food Australia-hoz (Sydney Morning Herald és The Age), felkészülve szakácskönyvem brit piacra dobására. (JÖVŐ HÉTEN!! 🎉)a jövő hónapi amerikai bevezetést tervezik…

Eeeerrr… mi más?? Ó, igen, rengeteg tervezés történik néhány izgalmas új dologgal kapcsolatban, amelyekben részt veszek ebben az évben, amelyeket néhány héten belül bejelentek.

Izgalmas idők járnak itt a RecipeTinben!


És ez egy pakolás – egyelőre……

Ezen a héten – fotózás az RTM-nél, hogy „hivatalos fényképeket” kaphasson a csapatról az új RTM weboldal elindításához. Arcpúdert viszek magammal, hogy fénytelenítsem a srácokat. Megkapja nagyon meleg van abban a konyhában! Ennek szórakoztatónak kell lennie. Várom, hogy megosszam veletek a képeket…

Jövő héten – A brit szakácskönyv megjelenési dátuma! 27-én, hétfőn a szakácskönyvem az Egyesült Királyságban és Írországban bejárja a történeteket, és azok számára, akik előrendeltek, a küszöbön landol. YEE HA!

Hét után – A RecipeTin csapatkonferencia! Ritka alkalom, hogy összehozzam az egész csapatomat. Sok lesz a nevetés. Vidám történetek megosztására számíthat!

És tovább….

Remélem, tetszett ez a kis betekintés abba, hogy mivel foglalkozunk a konyhán kívül. Kicsit (SOK!) tovább, mint amire számítottam – mozgalmasan indult 2023! Alig várom, hogy egy kicsit rendszeresebben megosszam veletek a kulisszák mögötti életet.

– Nagi x


Dózer élete

Az elmúlt 6 hét összes tevékenysége mellett, hol van Dózer, elgondolkodhat?

Nos, a valóság az, hogy nem mehet be az RTM konyhájába (higiénia meg minden). Ugyanezen okból nem engedték el az olvasói vacsorára.

De megnyugodhat, Dózer úr élete továbbra is kiváló. Alapvetően azt csinálja, amit akar. A konkrét eset – nedves csempe:

És ott van, a koszos golfgát felé rohan, miközben a fényképezőgépemmel maximális zoomot állítok be kiabálva sikoltott rá, hogy jöjjön vissza:

És én főzök körülötte.

Aha. A Life of Dozerben nincs újdonság.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply