Citromos áfonyás torta – Culinary Hill

0
Citromos áfonyás torta – Culinary Hill

Ez a bejegyzés társult linkeket tartalmazhat. További információért tekintse meg a társult vállalkozásokra vonatkozó szabályzatunkat.

Ez a finom Citromos áfonyás torta dobozos keverékből és friss vagy fagyasztott áfonyából készül. Ez a sütemény a népszerű Lemon Bundt tortámon alapul, és az olvasók kérésére készítettem el, és nagyszerű ötlet volt! Ez látványos.

A citrom és az áfonya klasszikus ízkombináció, én kifejezetten szeretem tavaszra. Annak ellenére, hogy a citrusfélék hivatalosan kiestek a szezonból, mire júniusban megérkezik az áfonya, a citrom-áfonya kombó hídnak tűnik a tél és a nyár között.

Van egy Lemon Bundt tortám az oldalon, ami rendkívül népszerű, és az emberek évekig kérdezték, hogy adhatnak-e hozzá áfonyát. Természetesen megteheti! Mindig a recepteket tartom a tárgyalások kiindulópontjának, és mindig készítsd el a sajátod.

Számos különböző módon teszteltük a tortát, és megállapítottuk, hogy a friss és a fagyasztott áfonya is működik. Az egyetlen figyelmeztetés az, hogy 6 uncia áfonyára kell korlátoznia magát. Ez így csábító, hogy átmegyünk, és csak töltsük fel a tésztát többel, de nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk.

Tehát ragaszkodj a 6 uncia-hoz, használj frissen vagy fagyasztva, nem kell kiolvasztani a fagyasztott áfonyát, és remélem, szereted!

A recept hozzávalói

A citromos áfonyás torta feliratozott hozzávalói.

Röviden: Íme egy gyors pillanatkép a recept összetevőiről.
Lásd az alábbi receptkártyát meghatározott mennyiségekre.

Hozzávalók megjegyzései

 • Dobozos citromtorta keverék: Ez előnyben részesíti a tortát, és ez az ultracitromos íz titka. Igen, még az éttermek is használnak dobozos citromos sütemény keveréket.
 • Instant citrompuding keverék: Adjuk hozzá a száraz pudingkeveréket a száraz tésztához (a pudingot nem készítjük el külön). Még ha a süteménykeveréken az is szerepel, hogy „puding a keverékben”, akkor is adjon hozzá egy doboz instant pudingot.
 • Citrom héja és leve: A citrom héját meghámozzuk, mielőtt félbevágnánk a levéért.
 • Áfonya: Mind a friss, mind a fagyasztott áfonya működik itt, csak ügyeljen arra, hogy csak 6 unciát használjon (nem többet). Nem kell kiolvasztania a fagyasztott áfonyát; csak fagyasztva dobd be őket.

Lépésről lépésre szóló utasítások

 1. Melegítse elő a sütőt 350 fokra. Bőségesen vonja be a nagy Bundt serpenyőt rövidítő vagy tapadásmentes spray-vel. Egy nagy tálban keverjük össze a tortakeveréket és a száraz pudingot. Adjunk hozzá vizet, olajat, citromhéjat, citromlevet és tojást, és keverjük össze. Óvatosan beleforgatjuk az áfonyát.
Citromos áfonyás torta tészta egy tálban.
 1. Öntsük az előkészített tepsibe.
Citromos áfonyás torta tészta egy bundt serpenyőben.
 1. Süssük 40 percig, vagy amíg a beszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön néhány morzsával.
Citromos áfonyás torta bundt serpenyőben sütés után.
 1. 15 percig hűtjük a serpenyőben. Megfordítjuk, hogy egy tepsire álljunk, és teljesen kihűtjük. A mázhoz keverjük habosra a porcukrot, a vizet és a vaníliát. A kihűlt süteményre kenjük, és legalább 10 percig hagyjuk dermedni.
Egy citromos áfonyás torta mázzal egy tálon.

Recept tippek és variációk

Szelet citromos áfonyás torta fehér tányérokon.

További Bundt sütemények

Citromos áfonyás torta

Ez a finom citromos áfonyás torta dobozos keverékből és friss vagy fagyasztott áfonyából készül.

Felkészülési idő 15 perc

Főzési idő 1 hr

Teljes idő 1 hr 15 perc

Adagok 12 adagokat

Tanfolyam Desszert

Konyha Amerikai

Kalória 374

 • Melegítse elő a sütőt 350 fokra. Bőségesen vonja be a nagy Bundt serpenyőt rövidítő vagy tapadásmentes spray-vel.

 • Egy nagy tálban keverjük össze a tortakeveréket és a száraz pudingot. Adjunk hozzá vizet, olajat, citromhéjat, citromlevet és tojást, és keverjük össze. Óvatosan beleforgatjuk az áfonyát.

 • Öntsük az előkészített tepsibe, és süssük 40 percig, vagy amíg a beszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön néhány morzsával.

 • 15 percig hűtjük a serpenyőben. Megfordítjuk, hogy egy tepsire álljunk, és teljesen kihűtjük.

 • A mázhoz keverjük habosra a porcukrot, a vizet és a vaníliát. A kihűlt süteményre kenjük, és legalább 10 percig hagyjuk dermedni.

 1. Dobozos citromtorta keverék: Ez előnyben részesíti a tortát, és ez az ultracitromos íz titka. Igen, még az éttermek is használnak dobozos citromos sütemény keveréket.
 2. Instant citrompuding keverék: Adjuk hozzá a száraz pudingkeveréket a száraz tésztához (a pudingot nem készítjük el külön). Még ha a süteménykeveréken az is szerepel, hogy „puding a keverékben”, akkor is adjon hozzá egy doboz instant pudingot.
 3. Citrom héja és leve: A citrom héját meghámozzuk, mielőtt félbevágnánk a levéért.
 4. Áfonya: Mind a friss, mind a fagyasztott áfonya működik itt, csak ügyeljen arra, hogy csak 6 unciát használjon (nem többet). Nem kell kiolvasztania a fagyasztott áfonyát; csak fagyasztva dobd be őket.
 5. Hozam: Ez a citromos áfonyás torta 12 adagot készít (vagy 9-et, ha szereti a nagy szeleteket).
 6. Tárolás: Szobahőmérsékleten letakarva legfeljebb 4 napig tárolandó.
 7. Mélyhűtő: Csomagolja be a mázatlan tortát 2 réteg fagyasztható műanyag fóliába. Címkézés, dátum és lefagyasztás akár 3 hónapig. Felengedés előtt szobahőmérsékleten.

Szolgáló: 1szeletKalória: 374kcalSzénhidrátok: 65gFehérje: 4gZsír: 12gTelített zsír: 9gKoleszterin: 62mgNátrium: 375mgKálium: 61mgRost: 1gCukor: 40gA-vitamin: 98IUC vitamin: 4mgKalcium: 101mgVas: 1mg


Meggan Hill klasszikusan képzett szakács és profi író. Gondosan tesztelt receptjei és részletes útmutatói mindenhol magabiztosságot és sikert hoznak az otthoni szakácsok számára. Meggan szerepelt az NPR-en, a HuffPost-on, a FoxNews-on, az LA Times-on stb.


hasonló hozzászólások

Leave a Reply