Csokoládé kávé – A Cookie Rookie®

1
Csokoládé kávé – A Cookie Rookie®

A csokoládé kávé egyfajta mokkás ital, amely erősen főzött kávéból, csokoládészirupból és tejből áll. Ez a csokoládé kávé tele van gazdag csokoládé ízzel, így minden kávérajongó számára tökéletes recept. Cserélje ki szokásos csésze forró kávéját ezzel a finom mokkás kávéitallal!

három csokis kávé sorakozott fel

Mit tartalmaz a Mocha Iced Coffee?

Ez a csokoládékávé egyszerű, de annyira kielégítő. Íme az összetevők összefoglalója:

  • Csokoládé szirup: A csokoládészirup adja ennek a kávénak gazdag csokoládé ízét. Használhat megbízható márkát, például a Hershey’s-t, vagy elkészítheti saját csokoládészirupját az extra különleges házi készítéshez!
  • Jég: A jég jegeskávé teszi ezt a kávét. Ha inkább forrón szeretné élvezni ezt a kávét, egyszerűen hagyja ki a jeget!
  • Kávé: A legfontosabb összetevő! A legjobb eredmény érdekében olyan kávét szeretne választani, amelyről már tudja, hogy szereti. Használhat erősen főzött kávét vagy egy adag eszpresszót.
  • Tej: Itt lehet kreatívkodni. Imádom a teljes tejet egy gazdag, krémes kávéhoz. Alacsonyabb zsírtartalmú választáshoz használhat sovány tejet, vagy próbáljon ki növényi alapú tejet, például mandula-, szójatejet vagy zabtejet!

Profi tipp: Egy még erősebb csésze kávéhoz fagyasszon erősen főzött kávét egy jégkocka tálcában, és használjon jégkockákat a kávé hűtésére!

Változatok az étcsokoládé kávéra

Sokféleképpen megváltoztathatod ezt a receptet! Próbáljon ki más ízű szirupot, például karamell, vajkaramell, vanília vagy eper. Vagy próbáljon ki egy ízesített kávét, például mogyorót, vaníliát vagy karamellát.

A borsmenta mokkához adjunk hozzá néhány csepp borsmenta kivonatot, és tegyük a tetejére tejszínhabot és összetört cukornáddarabokat.

Karamell mokkához adjunk hozzá karamellszirupot a csokoládészirup egy része helyett (vagy mellé). Meglocsoljuk karamellsziruppal!

Fehér csokoládé mokkához adjunk hozzá fehér csokoládé szószt, például Ghirardelli vagy Torani márkát.

hogyan készítsünk csokoládé kávét lépésről lépésre fotók
Melyik a legjobb kávé csokis kávéhoz?

A legjobb kávé csokoládékávéhoz a kedvenc kávéd! Ha napi sört fogyaszt, amit nagyon szeret, az a legjobb ízű csészét fogja kapni! A diós, kakaós jegyekkel rendelkező kávék általában nagyon jól passzolnak a csokoládéhoz, de itt minden kávé bevált, beleértve az ízesített kávét is!

Hogyan főzzek erősen kávét?

Egy erősebb csésze kávé elkészítéséhez egyszerűen növelje a felhasznált zacc mennyiségét a víz mennyiségének megváltoztatása nélkül. Ha általában 1 evőkanálot használ, próbáljon meg helyette 2-t használni! A sötétre pörkölt kávé erősebb ízt ad, mint a világos pörkölés, de ettől függetlenül készíthet egy erős csésze világos pörkölt kávét!

Használhatok házi készítésű csokoládészirupot csokis kávéba?

Teljesen! Kövesse a házi készítésű csokoládészirup receptjét, vagy használja kedvenc receptjét!

Mit használhatok csokoládészirup helyett csokis kávéba?

Csokoládészirup helyett használhat bármilyen más ízű szirupot, például karamell, vajkaramell, eper vagy vanília.

Készíthetek csokis kávét forrón jeges helyett?

Biztosan tudsz! Egyszerűen hagyd ki a jeget, és keverd össze a csokoládészirupot, a kávét és a felmelegített tejet. Kívánság szerint a tejet gőzölheti vagy habosíthatja.

felülnézete egy kávéital tetején tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal

Hogyan tároljuk a csokoládé jeges kávét

Azt javaslom, hogy az ital elkészítése előtt 1 nappal főzze le a kávét, és hűtse le egy éjszakára a hűtőszekrényben. Ez biztosítja, hogy a kávé finom és hideg legyen!

Nyomatékosan ajánlom, hogy az elkészítése után azonnal fogyasszuk el ezt a kávéitalt, de akár 1 napig is tárolhatjuk (a jég nélkül) a hűtőben. Nem ajánlom ennek a kávéitalnak a lefagyasztását.

Mit tálaljunk házi készítésű mokkás jeges kávéval

Ez az ital a nap minden szakában kiváló, de különösen jól illik édes csemegékhez, egyéb csokoládépárosításokhoz és reggeliekhez, például fahéjas tekercsekhez, csokis palacsintához vagy csokitortához.

jeges csokoládé mokka egy pohárban, üvegszívószállal

További jegeskávéreceptek, amelyeket szeretünk

hasonló hozzászólások

Leave a Reply