Édes-savanyú guava curry – Manjula konyhája

1
Édes-savanyú guava curry – Manjula konyhája
A guavák vagy hindi nyelven “amrood” egyszerűen finomak, és valószínűleg az egyik kedvenc gyümölcsöm! Idén rengeteg guava nő a kertemben. Szeretek chaat masala-t szórni a guavakra. A fűszeresség igazán kiemeli az ízét. Mivel nagyon sok finom guavám van, úgy döntöttem, itt az ideje elkészítenem a guava édes-savanyú curryt (Amrood Ki khati Methi Sabji). Ha nem ismerné, ez egy népszerű észak-indiai étel, amely szerintem friss, forró purisszal vagy parathával ízlik a legjobban.

Gyerekkoromban Indiában nőtt fel ez a fő sabji, feltéve, hogy a guava szezonja volt. A bátyám különösen élvezte ezt az ételt. Egyszerűen élvezte ezt a szabjit, és minden nap szívesen fogyasztotta. Volt azonban fogás – ezt az ételt csak purisszal enné meg! Rotis vagy parathas egyszerűen nem tett igazságot ennek az ételnek! A bátyám úgy tett, mintha egy könyvet olvasna evés közben, hogy senki ne zavarja, így igazán nyugodtan élvezheti az evést! Amikor elkészítem ezt a receptet, eszembe jut édes, ártatlan gyermekkori emlékeink. A Guava édes-savanyú curry a legjobb ízekkel rendelkezik – csípős, édes és savanyú – mindez egy edényben!

Ez a recept 2.

Ha a guava magok kemények, távolítsa el őket, és állítsa be a cukrot ízlés szerint, attól függően, hogy mennyire édes a guava.

Kulcsszó Amrood, főzőműsorok, Ínyenc ételek, guavagyümölcs, házi főzés, házi, indiai ételek, dzsain ételek, kadoo ki szubji, khatta meetha, főétel, mandir ételek, fokhagyma nélkül, lahsun, hagyma nélkül, pyaj nélkül, észak-indiai receptek , Receptvideók, Sattvik étel, Fűszeres, Swaminarayan, Trópusi Gyümölcs, Vegetáriánus, Veshno Főzés

hasonló hozzászólások

Leave a Reply