Egy serpenyőben sült kolbász és lencse

0
Egy serpenyőben sült kolbász és lencse

Ebben a receptben, ahol a szárított lencsét és a nyers kolbászt együtt sütik ugyanabban a serpenyőben, a lencse főzés közben felszívja a kolbászlevet, így a szerény lencse finomabb lesz, mint azt valaha is álmodta. Kolbász és lencse vacsorára? IGEN. Hozd fel!

Egy serpenyőben sült kolbász és lencse

Ez szokatlan egy serpenyős vacsorareceptnek tűnhet (mit csinálsz? átlagos soha nem gondoltál arra, hogy lencsét sütj a sütőben kolbásszal a tetején??!!), de kivételesen finom és mesésen kézenfekvő.

Kezdje azzal, hogy a serpenyőben a tűzhelyen aromás illatokat – eschalotta/shalots/francia hagyma (🤯*), fokhagyma és köménymag – párolunk. Hozzáadjuk a szárított lencsét és az alaplevet, rárakjuk a nyers kolbászt, majd egyszerűen betesszük a sütőbe, hogy tegye a dolgát.

Nem kell megbirkózni a kolbászkályha fröccsével. Nincs nyájas lencse – a kolbásztól kapott ízfokozó minden! A lencse pedig finom és lédús, így a kolbász szószaként szolgál!

* Élelmiszernyelvi globális szabványosítás. Kérem! Valaki valósítsa meg!

Egy serpenyőben sült kolbász és lencse

Teljes átláthatóság

Szinte minden egy-serpenyős-egy-edényes-kidob-sütjük receptnek van némi kompromisszuma az eredménnyel kapcsolatban, bármennyire is igyekszik a lelkes receptíró eladni Önnek egy receptet. A pörköltek jó példa erre. Nem számít, mit mond neked valaki, ha mindent egy lassú tűzhelybe vagy instant fazékba teszel, a végeredmény soha nem lesz olyan jó, mint a marhahúskockák megpirítása, majd a sütő vagy a tűzhely segítségével lassú és lassú párolás.

Ehhez az egyserpenyős kolbászhoz és lencséhez? Itt különbözik a kolbász tűzhelyen sütésétől és egy külön edény lencsés ragu készítésétől:

 • A kolbász alsó része nem barnul meg. De elég barnulás van a felületen, hogy ne érezze magát kirabolva. Ez egy ételbarnító ördögtől származik! Szín = íz!

 • A lencse nem sül meg olyan egyenletesen, mint a hagyományos módszerrel a tűzhelyen. A lencse legfelső rétege lágyan ropogós (az alábbi képen a sötétebb barna lencse), alatta pedig minden tökéletes (az olívazöld lent).

  Ironikus módon szeretem a keményebb lencsét, olyan, mint a dió. Le akarom szedni mindet, és a tálamba tenni! (Ó, várj, megtettem. 😎)

Közelkép egy serpenyőben sült kolbász és lencse

Amire szükséged van

Ennyit kell készíteni ennek az egyserpenyős sült kolbásznak és lencsének az elkészítéséhez. A lencse masszív (ingyenes!) ízlökést kap a főzés közben a lencsébe csöpögő kolbászléből. (PS Ne hagyja ki a köménymagot).

Hozzávalók egy serpenyőben sült kolbász és lencse
 • Kolbász (Én sertéshúst használok) – Bármilyen kolbászt, amit szeretne, de csak vegye figyelembe az adagok méretét. Adagonként 2 kolbászt használtam, ezért a közepes méretű, egyenként 85 g/3 uncia körüli kolbászt választottam. Továbbá, ha gigantikusakat használsz, nehezen tudod beilleszteni őket! Egy kis helyet kell hagyni a kolbász körül, hogy megbarnulhasson – ha túl szorosak, csak megpirulnak. Senki nem akar fakó, színtelen kolbászt!!

 • Puy lencse (francia lencse) – Több néven ismert, többek között Puy Lencse, Francia lencse, francia zöld lencse vagy Fekete lencse, ezek különböznek a többi lencsefajtától, mert jobban megtartják a formát, mélyebb, diósabb ízűek és kellemes rágást mutatnak. Lásd lent egy közeli fotót.

  Konzerv lencse nem fog működni a leírt recepthez, mert itt az egész lényege, hogy a szárított lencsét ízesített húslében főzik, így felszívja az ízt. Ez az, amitől olyan finom ez az étel!

 • köménymag – Ígérd meg, hogy ezt nem hagyod ki! Énekelteti a lencsét.

 • Eschalot Aromás ízalap az ételhez. Más néven francia hagyma, és az Egyesült Államokban „shalott”-nak is nevezik. Olyanok, mint a babahagyma, de lila héjú húsúak. Nem tévesztendő össze azzal, amit Ausztráliában egyesek „shallots”-nak neveznek, pl. a hosszú zöldhagyma. Helyettes közönséges barnahagymával.

 • Fokhagyma – A másik nélkülözhetetlen ízalap ehhez az ételhez.

 • Csirkealaplé/leves – A párolófolyadék. Sokkal finomabbá teszi ezt az ételt, mintha csak vizet használnánk.

 • köménymag – Ígérd meg, hogy ezt nem hagyod ki! Énekelteti a lencsét.

Puy lencse (francia lencse)
Puy lencse / francia lencse. Csomagokban adják el a nagy élelmiszerboltokban (Coles, Woolies)

Hogyan készítsünk egy serpenyőben sült kolbászt és lencsét

A recept azzal kezdődik, hogy a tűzhelyen, közvetlenül a serpenyőben pároljuk az aromás anyagokat. Nem számít, ha az égő sokkal kisebb, mint a serpenyő – az enyém! Csak tartsa a fahéjat, fokhagymát stb. a serpenyő közepén a tűzön.

Hogyan készítsünk Egy serpenyőben sült kolbászt és lencsét
 1. Saute aromás – Fém serpenyőben a tűzhelyen addig főzzük a szeleteket és a fokhagymát, amíg a szelet megpuhul, körülbelül 3 percig. Ezután adjuk hozzá a köménymagot, és pirítsuk egy percig, amíg szép és pirítós nem lesz.

 2. Adjuk hozzá a szárított lencsét egyenesen a tepsibe.

 3. Adjon hozzá minden mást – Hozzáadjuk a csirkehúslevet, a nyers, apróra vágott sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, majd a folyadékot felforraljuk.

 4. Kolbász – Kapcsolja ki a hőt, és óvatosan helyezze a nyers kolbászokat a felületre, ne nyomja bele. Részben elmerül, és ez rendben van.

 5. Papír – Fedje le a felületet egy hasítékos papírlappal (lásd alább). Természetes módon tapad a kitett folyadékhoz.

 6. sütni – Tegye át egy 200°C-os/400°F-os (légkeveréses) sütőbe. 25 percig sütjük lefedve, majd 20 percig fedő nélkül, amíg a kolbász megpirul. Vacsora, egy serpenyőben. Nem kell megbirkózni a kolbásztűzhely-fröccsökkel – milyen jó ez???!!

Mi van a papírborítóval?? A papír „fedő” használatának ezt a módszerét különféle konyhákban (például perzsa bárányszáron) alkalmazzák. A klasszikus francia konyhaművészetben a pajzsdísz. Lehetővé teszi, hogy az ételek egyenletesen és gyorsan párolódjanak, miközben egy kis gőz távozik belőle, így elkerülhető az egyenetlen páralecsapódás, mint a repedt fedél esetén. Ebben a receptben az a kis trükk, amely lehetővé teszi, hogy a lencse egyenletesen süljön el a sütőben, amelyet JB séf jóvoltából hozott el nekünk.

Közelkép egy serpenyőben sült kolbász és lencse
Vacsoratál egy serpenyőben sült kolbásszal és lencsével

Ennek tálalása

Ahogy korábban említettem, a lencse finom és szaftos, nem kiszáradt és omlós. Tehát a kolbász szószaként működik. Valójában olyan, mint egy háromszoros köret. Ez a keményítő (kitölti az ételt), a zöldségek (sárgarépa + eschalot) és a „szósz” a kolbászokhoz.

Ki tudta valaha, hogy a lencse ilyen varázserővel rendelkezik?

És ki tudta volna valaha, hogy a lencse olyan hihetetlenül finom lehet? Mert kinek jutott eszébe lencsét főzni val vel kolbász*??

Nagyon remélem, hogy kipróbálod ezt. Tovább. Tudom, hogy van egy csomag lencse valahol a kamrád sötét mélyén!! – Nagi x

* Nem én gondoltam erre. A RecipeTin saját lencseimádó franciája volt, Chef JB. Köszönöm JB!


Nézd meg, hogyan kell elkészíteni

Többre éhes? Iratkozz fel az enyémre hírlevél és kövessen tovább Facebook, Pinterest és Instagram az összes legújabb frissítéshez.

Egy serpenyőben sült kolbász és lencse frissen a sütőből

Egy serpenyőben sült kolbász és lencse

Adagok4

Koppintson vagy vigye az egérmutatót a méretezéshez

Recept videó fent. Ebben a receptben, ahol a lencsét és a kolbászt együtt sütik ugyanabban a serpenyőben, a lencse főzés közben felszívja a kolbászlevet, így az alázatos lencse finomabb, mint valaha is álmodott! A recept a tűzhelyen kezdődik, és az aromás anyagokat közvetlenül a serpenyőben pároljuk. Bármely fém serpenyő működik, és nem számít, ha a tűzhely égője nem elég nagy a serpenyőhöz, az biztosan nem.Ne hagyja ki a köménymagot. Különleges hangulatot ad ennek!

Hozzávalók

 • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
 • 4 eschallots/shallots hámozott, félbevágott, finomra szeletelt (1 nagy hagyma, 1. megjegyzés)
 • 3 gerezd fokhagyma finomra darált
 • 1 evőkanál köménymag (ezt ne hagyd ki!)
 • 1 1/2 csészéket puy lencse (Francia lencse, 3. megjegyzés)
 • 4 kis sárgarépa hámozott, negyedelve, 8 mm-es kockákra vágva
 • 1 tk főzősót (kóser só)
 • 3/4 tk fekete bors
 • 3 csészéket csirkehúsleves/alapleves alacsony nátrium tartalom
 • 8 x 100g/3oz sertéskolbászok (3. megjegyzés)

Utasítás

 • Előmelegítés sütőben 200°C/400°F (180°C ventilátor).

 • Főzőedény – Használjon körülbelül 23 x 33 cm-es fém sütőtepsit. Hajtson félbe egy sütő-/sütőpapírlapot (elég nagy ahhoz, hogy befedje a tepsit), és vágjon 4 x ~10 cm-es réseket (gőznyílások! 4. megjegyzés) . Ellenkező esetben használjon fóliát – csak tépje szét a gőznyílásokat.

 • aromás párolás – Helyezze a serpenyőt közvetlenül a tűzhelyre (tényleg, ez rendben van!), és melegítse fel az olívaolajat közepes lángon. Hozzáadjuk a salátát és a fokhagymát, 3 percig puhára pároljuk. Adjuk hozzá a köménymagot, és keverjük 1 percig.

 • Lencse és állomány – Adjunk hozzá szárított lencsét, sárgarépát, sót, borsot és alaplevet. Forraljuk fel.

 • Kolbász és papír – Óvatosan helyezze rá a kolbászokat (ne nyomja be). Fedjük le papírral, finoman nyomkodjuk, hogy “ragadjon” az alapléhez.

 • Süt 25 percig a középső polcon. Távolítsuk el a papírt, és süssük még 20 percig, hogy a kolbászok megbarnuljanak.

 • Pihenés 5 perc – Vegye ki a sütőből. Pihenjen 5 percig.

 • Szolgál a kolbászokat lencsével. Az ízesített lencse szalonképes, így a kolbász szószaként szolgál! A poszton is látható – bébispenót mindennapi öltözködéssel.

Megjegyzések a recepthez:

1. Eschallots a kis hagyma, más néven francia hagyma és medvehagyma. (Nagyon zavaró lehet, mert itt Ausztráliában a zöldhagymát – a hosszú zöld szárat – néha medvehagyma címkével árulják!). Cseréljük le 1 nagy normál barna hagymával
2. Puy lencse, más néven francia lencse, francia zöld lencse vagy fekete lencse. Kicsi, zöldesfekete lencsét szárítva árulnak a nagyobb szupermarketekben Ausztráliában. Jobb, szilárdabb állagú és (szerintem) legjobb ízű a többi lencséhez képest. A leírt recept nem működik konzervvel, mivel itt az a lényeg, hogy a szárított lencsét ízesítsék!
3. Kolbász – A recept szerint adagonként 2 kolbász van, én szeretek kicsiket venni, egyenként 85 g / 3 uncia körülieket. De tényleg annyit főzhetsz, amennyit akarsz/tudsz.
4. Papírborító – Itt nem kell pontosítani! Csak egy elég nagy papírlapra van szüksége ahhoz, hogy a felületet rések borítsák, hogy a gőz távozhasson. Ez a főzéshez használt technika (például a perzsa báránycomb), amely lehetővé teszi, hogy néhány gőz távozzon, de megakadályozza, hogy a felület túlságosan kiszáradjon (jelen esetben a lencse). Fóliával is letakarhatod, és a szellőzőnyílásokat tépheted.
5. Maradékok 3 napig eláll.
Táplálás adagonként 2 kolbászt feltételez, és az összes lencse elfogy, ami NAGYON nagy adag! Valójában marad a lencse, és egyeseknél csak 1 kolbász lesz adagonként.

Táplálkozási információk:

Kalória: 926cal (46%)Szénhidrátok: 53g (18%)Fehérje: 50g (100%)Zsír: 56g (86%)Telített zsír: 17g (106%)Többszörösen telítetlen zsírok: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 26gTranszzsír: 0.4gKoleszterin: 126mg (42%)Nátrium: 1797mg (78%)Kálium: 822mg (23%)Rost: 24g (100%)Cukor: 5g (6%)A-vitamin: 10343IU (207%)C vitamin: 9mg (11%)Kalcium: 108mg (11%)Vas: 9mg (50%)

Dózer élete

Volt egy csapatkonferenciám a múlt héten, így Mr. Dozert elküldték a golden retriever határhoz. Ez a vacsoraidőben készült fénykép, amit küldött nekem. Ez a jobb oldalon Dózer – a tehetség, aki várakozóan csapkodja a száját!

hasonló hozzászólások

Leave a Reply