Marhahús és édesburgonya chili

2
Marhahús és édesburgonya chili

Szinte semmi sem ver egy tál chilit egy hideg napon. Ez a marhahúsos és édesburgonyás chili tele van darált marhahússal és zsenge édesburgonya darabokkal. Nagy rajongója vagyok a chilis édesburgonyának. Nemcsak sok jó tápanyagot ad hozzá, de az édes íze is csodálatos az összes fűszerrel együtt, ami egy jó fazék chiliben található.

Slow Cooker marhahús és édesburgonya chili fehér tálban.

Lassú tűzhely receptje

Ezt egy jókora adag chiliporral, köménnyel, oregánóval, olasz fűszerezéssel és pirospaprika-pehellyel fűszerezzük, és lassú tűzhelyen főzzük, és minden ízhez nagyon sok idő kell, hogy összeérjen.

A chilit egy serpenyőben megpirítjuk, hogy a darált marhahús megpiruljon, a hagymát és a fokhagymát megpuhítsa, majd áttesszük egy edénybe, hogy órákig pároljuk, és sok ízt adjunk.

Chili lassú tűzhelyben.

Maradékok és tárolás

Több órás lassú főzés után az ízek csodálatosan összekeverednek. Másnap még finomabb, ha marad belőle. Néha szívesen tálalom a maradékot egy sült burgonya fölé. Ez különösen akkor jó, ha van némi maradék, de nem elég egy teljes étkezéshez.

A maradék 4-5 napig eláll légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben, vagy fagyasztózsákban akár 2 hónapig is lefagyasztható.

Marhahús és édesburgonya chili avokádóval és korianderrel egy tálban.

Adjunk hozzá feltéteket

Azt akartam, hogy ez az étel a lehető legegészségesebb legyen, ezért csak avokádóval, lilahagymával és korianderrel tettem meg. De ha a sajtot és a tejfölt rá akarja rakni, annál jobb.

Sűrű, kiadós és csípős chili, egy kis édes burgonyadarabokkal – biztos, hogy mindenki felfalja.

Soha ne hagyj ki egy receptet. Kövesse a Spicy Southern Kitchen-t Pinterest és Instagram.

Slow Cooker marhahús és édesburgonya chili fehér tálban.

További chili receptek

  • Enyhén permetezzen be egy nagy tapadásmentes serpenyőt főzőpermettel, és helyezze közepesen magas hőre. Adjuk hozzá a darált marhahúst, és főzés közben fakanállal morzsoljuk össze. Ha sok folyadékot/zsírt bocsát ki, egy kanál segítségével dobja ki. Miután a marhahús részben megfőtt, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és tovább főzzük, amíg a marhahús már nem rózsaszínű.

  • Adjon hozzá minden fűszert a serpenyőbe, és keverje meg, hogy bevonja a húst. Tegye át a húskeveréket a cserépedény főzőpermettel enyhén bevont betét.
  • Adja hozzá az összes paradicsomot és az apróra vágott édesburgonyát az edénybe. Keverjük össze, hogy minden keveredjen.

  • Tegye a fedőt az edényre, és főzze LOW-on 6-7 órán át, vagy HIGH-on 4-5 órán keresztül.Megjegyzés: A chili akkor kész, amikor az édesburgonya puha.
  • Díszítsük avokádóval, lilahagymával és korianderrel.

Ha fűszeresebbre szeretnéd a chilit, adj hozzá 1/4-1/2 teáskanál cayenne borsot.
A maradékot légmentesen záródó edényben hűtőszekrényben 4-5 napig tárolhatjuk, vagy fagyasztva legfeljebb 2 hónapig.

Szeretné menteni ezt a receptet?

Eredeti közzététel: 2015. február 9.

Közzététel: Ez a bejegyzés kapcsolt linkeket tartalmaz.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply