Piros bársonyos torta – A Cookie Rookie®

1
Piros bársonyos torta – A Cookie Rookie®

Valentin napon ez a klasszikus vörös bársony torta mindenkit elájul és megszeret. A csokoládés rétegek bársonyos vörös morzsával és a valaha volt legsimább krémsajt-mázzal mennyei párosítást biztosítanak. Bár elsőre ijesztőnek tűnhet, ha követi az egyszerű lépéseket, rá fog jönni, hogy a tökéletes réteges tortát könnyű elkészíteni!

egy tortafelszolgáló, aki egy szelet piros bársonytortát emel ki egy tortáról egy fehér tortaállványon.

Mit tartalmaz a házi vörös bársonyos torta?

A vörös bársonytorta lehet egy csokitorta piros ételfestékkel, de a különlegessége sokkal több ennél! Elképesztően egyensúlyban van a tejföl savtartalmával, a kakaópornak köszönhetően pedig gazdagabbá teszi. A piros ételfesték hozzáadásával a sütemény élénkebbé és gyönyörűbbé válik, ha halvány, krémes cukormázzal rétegezzük.

 • Liszt: Az univerzális liszt képezi a vörös bársonyos tortánk alapját. Könnyebb, bolyhosabb süteményhez próbálja ki használni süteményliszt helyette! Mérje meg a lisztet kanállal, hogy elkerülje a sűrű, száraz süteményt.
 • Kakaópor: A cukrozatlan kakaópor a vörös bársonyos sütemény jellegzetes, könnyű csokoládé ízét adja. Ebben a receptben bármilyen cukrozatlan kakaóport használhat, de úgy gondolom, hogy a természetes a legjobb.
 • Szódabikarbóna: Az elsődleges kelesztőanyag ebben a süteményben. Ne cseréld le sütőporra, mert nem megy!
 • Só: Fokozza a csokoládé és vanília ízét a tortában és a krémsajt cukormázban.
 • Vaj: A sózatlan vaj nedvességet és ízt ad a süteménynek, és testet ad a cukormáznak. Ha sózott vajat használ, hagyja ki a kóser sót.
 • Olaj: A növényi olaj nedvességet ad a süteménynek anélkül, hogy ízt adna. Használhat más semleges olajat is, például repcét, vagy cserélje le az olajat több vajra.
 • Cukor: A kristálycukor édesebbé teszi a tortát, míg a porcukor édesíti a cukormázt anélkül, hogy szemcséssé tenné. A porcukrot szitáljuk át, hogy elkerüljük a csomós fagyást.
 • Tejföl: A tejföl a titkos hozzávaló ebben a vörös bársonyos sütemény receptjében! Nedvességet és tapadást ad, és szódabikarbónával kombinálva feldobja a tortát! Használhat sima görög joghurtot ill íróha jobban tetszik.
 • Tej: A tej nedvességet és zsírt ad a süteményhez. Ebben a receptben bármilyen tejet használhat, beleértve a nem tejterméket is.
 • Tojás: A tojás szerkezetet ad a süteménynek, hogy sütés után ne süllyedjen el.
 • Vanília: Tiszta vanília kivonat klasszikus vaníliás sütemény ízt ad, fokozva a csokoládé és a krémsajt ízét.
 • Ételszínezék: A piros ételfesték javítja ennek a tortának a színét, így fényes és gyönyörű piros lesz. Ha zselés ételfestéket használ, csökkentse a mennyiséget 2 teáskanálra.
 • Krémsajt: A tégla stílusú krémsajt struktúrát ad a cukormáznak és gazdag, csípős ízt, amely segít ellensúlyozni a sütemény édességét.

Profi tipp: A természetesebb piros szín érdekében répaporral színezheted ezt a tortát! Kezdje 1 evőkanállal, és igazítsa addig, amíg el nem éri a kívánt színt.

Hogyan készítsünk Red Velvet tortát gluténmentesen

Ahhoz, hogy ez a vörös bársonyos sütemény gluténmentes legyen, cserélje le az univerzális lisztet azonos mennyiségű gluténmentes 1:1 arányú sütőlisztre, például a Bob’s Red Mill 1:1 sütőlisztre vagy a King Arthur Measure for Measure lisztre. Ebben a receptben nem javaslom a mandula-, hajdina- vagy zabliszt használatát.

felülnézet vörös bársony torta fehér tortaállványon.
A vörös bársony torta csokitorta?

A vörös bársonyos tortát kakaóval ízesítik a gazdag csokoládé íz érdekében, de ez sokkal több annál! A tejfölös és krémsajtos cukormáz enyhén savas ízt ad, ami csodálatosan kiegyenlíti a cukrot.

Mitől lesz piros a torta?

Hagyományosan a vörös bársonyos sütemény színét a nem holland kakaópor és a tészta savas összetevőinek reakciójából nyerte. Akkoriban inkább tompa vörös szín volt. Manapság ételfestékkel érjük el az élénkebb piros színt!

Milyen kakaóport használjak?

Bármilyen cukrozatlan kakaóport használhatsz, én szeretem a természetes kakaóport, mert a szódabikarbóna segít semlegesíteni a természetes kakaópor savasságát, így gazdag ízvilága ragyog.

Mit csinál a tejföl a vörös bársonyos tortában?

A tejföl egyike azoknak a titkos összetevőknek a nagyszerű süteményekhez, amelyekről talán nem is tud. Itt azért használjuk, hogy nedvességet adjunk a süteményhez, hogy ne száradjon ki (senki sem szereti a száraz süteményt). A magas zsírtartalom miatt a tejföl gazdag és ízletes textúrát hoz létre.

Miért száraz a vörös bársonyos tortám?

A száraz süteményt 2 dolog okozhatja. Lehet, hogy rosszul mérte ki az összetevőket, vagy túl keverte a tésztát. Ha nem mérleget használunk, fontos, hogy kanalazzuk és vízszintesítsük a hozzávalókat, és fontos, hogy könnyű kézzel keverjük össze a tésztát.

egy tortafelszolgáló, aki egy szelet piros bársonytortát emel ki egy tortáról egy fehér tortaállványon.

Hogyan kell tárolni a Red Velvet születésnapi tortát

A megmaradt vörös bársonyos süteményt légmentesen záródó edényben vagy tortakupolában tárolja a hűtőszekrényben legfeljebb 3 napig.

Hogyan készítsünk előre és fagyasszunk le vörös bársonyos tortát sajttorta cukormázzal

A vörös bársonyos tortarétegek szorosan műanyag fóliába csomagolva hűtőszekrényben legfeljebb 2 napig, fagyasztóban pedig legfeljebb 3 hónapig tárolhatók. Hagyja kiolvadni a rétegeket, mielőtt fagyos lesz. A krémsajtos cukormáz előre elkészíthető, és légmentesen záródó edényben hűtőszekrényben legfeljebb 2 napig, fagyasztóban pedig legfeljebb 1 hónapig tárolható. Használat előtt hagyja kiolvadni.

Fagyassza le a teljesen összeszerelt vörös bársonytortát egészben vagy szeletekben 2 réteg műanyag fóliába és 1 réteg alufóliába csomagolva, legfeljebb 3 hónapig. Fogyasztás előtt hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben dermedni.

Mit tálaljunk déli vörös bársonyos tortával?

Ez a finom vörös bársonyos sütemény olyan kényeztető! Csodálatos szórással, tortamorzsával vagy csokoládésziruppal megszórva. A szeleteket egy jókora gombóc vanília vagy vörös bársonyfagylalttal tálaljuk! Váltsd fel, és kend be vele ezt a rubinvörös tortát csokoládé krémsajt cukormáz egy szórakoztató csavarért!

egy villa egy szelet vörös bársony tortát vág egy fehér tányéron.

További Red Velvet desszertreceptek, amelyeket szeretünk

hasonló hozzászólások

Leave a Reply