Pulled Pork – Culinary Hill

0
Pulled Pork – Culinary Hill

Ez a bejegyzés társult linkeket tartalmazhat. További információért tekintse meg a társult vállalkozásokra vonatkozó szabályzatunkat.

5 perc előkészítési idő után könnyű Pulled Pork a recept sütőben kész. A lédús sertéshús alacsonyan és lassan sül a lédús, lágy eredményekért (miközben otthonát csábító, zamatos aromákkal árasztja el).

Bármilyen aprított, szaftos fehérje kötelező számomra minden alkalommal, amikor egy grillétterembe látogatok. Ezenkívül minden általam tervezett csomagtérajtó alapeleme, és gyakran díszíti a családi asztalomat.

Persze elvihetem, vagy megvehetem a kád mellett a szupermarketben, de ha van időm, mondjuk vasárnapi vacsorára, szívesen forgatom ezt a kék szalagos lehetőséget a sertéshús főzéséhez.

Igaz, ez eltart egy ideig. De ebből csak 5 perc gyakorlati; a többit a sertéshúsnak tartjuk fenn, hogy alacsonyan és lassan süljön el. Az eredmény: figyelemreméltóan zsenge sertéshús, amely trófeához méltó, ha magam mondom, és elég ízletes ahhoz, hogy közvetlenül a serpenyőből élvezze.

A recept hozzávalói

Felcímkézett összetevők húzott sertéshúshoz.

Röviden: Íme egy gyors pillanatkép a recept összetevőiről.
Lásd az alábbi receptkártyát meghatározott mennyiségekre.

Hozzávalók megjegyzései

 • Sertés lapocka sült: Sertés lapocka (más néven sertés csikk) valójában mindkettő jól működik itt. Bármelyikből szuper szaftos, zamatos Slow Cooker Pulled Pork készül.
 • Almaecet: Talán jobban ismeri, ha látja, hogy ezeket az összetevőket a salátaöntetekben és a savanyúság receptjeiben előírják. Itt az ecet segít abban, hogy szép barbecue „kérget” képezzen a sertéshúson, miközben sül. (Egyes pitmasterek füstölés vagy grillezés közben „felmossák” vagy meglocsolják a húst ecettel.) Az almaecet vagy a desztillált fehérecet is jól működik.
 • Barbecue szósz: Ez a Pulled Pork határozottan elég zamatos és lédús ahhoz, hogy élvezhessük a sans-szószot, de általában feldobom egy kicsit, mielőtt a sertéshúst az asztalra tenném. Azt is javaslom, hogy az oldalára tálaljon extra szószt, hátha valaki szeretne még hozzá. Ne felejtsd el a szalvétákat; a grillnek rendetlennek kell lennie! Vásárolja meg kedvenc márkáját, vagy készítsen egy adagot a Sweet Baby Ray másolt barbecue szószából.

Lépésről lépésre szóló utasítások

 1. Melegítse elő a sütőt 350 fokra. Egy holland sütőben vagy nagy edényben, vastag fedővel és közepesen magas lángon hevítsd fel az olívaolajat, amíg csillogó nem lesz. A sertéshúst minden oldalát megszórjuk sóval.
Nyers sertéssült holland sütőben.
 1. Tedd az edénybe, és mozdulat nélkül pirítsd, amíg az egyik oldalon sötétbarna kéreg nem keletkezik, körülbelül 5-6 percig.
Főtt sertéssült holland sütőben.
 1. Óvatosan fordítsa meg a sertéshúst. Folytassa a pirítást a második oldalon, amíg sötét kéreg nem képződik, körülbelül 4-5 perccel tovább. Óvatosan adjuk hozzá a csirkelevest és az ecetet (kifröccsennek), a babérlevelet és a fokhagymát.
Főtt sertéssült holland sütőben.
 1. Fedjük le és tegyük át a sertéshúst a sütőbe. Addig főzzük, amíg a sertéshús villára puhul, és digitális hőmérőn 190-205 fokos belső hőmérsékletet ér el, körülbelül 3 óra alatt.
Főtt sertéssült holland sütőben.
 1. Távolítsa el a sertéshúst a peremes tepsire, és hagyja kihűlni, amíg eléggé kihűl a kezeléshez. Dobja ki a főzőfolyadékot. Két villa segítségével felaprítjuk a sertéshúst.
Egy tepsi főtt sertéshúsból.
 1. Ha használod, öntsd rá a barbecue szószt, és keverd össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy tepsi főtt sertéshúsból.
A kedvenc barbecue szószom egy Sweet Baby Ray másolója.

Recept tippek és variációk

 • Hozam: Ez a sütőben húzott sertéshús recept 5 csészét készít; vagy körülbelül 10 1/2 csésze főétel méretű adag.
 • Tárolás: Tegye a maradék Pulled Pork-ot egy légmentesen záródó edénybe, és tegye hűtőszekrénybe legfeljebb 4 napig.
 • Előre: Nyugodtan kezdje meg az előnyt; ezt a receptet legfeljebb 3 nappal korábban elkészítheti, és a tálalásig hűtőszekrényben tárolhatja. Melegítse újra a húst (további tippek alább), amíg an azonnali leolvasású hőmérő 165 fokot mutat.
 • Mélyhűtő: Helyezze a maradék sertéshúst egy légmentesen záródó, fagyasztható edénybe, és tegye jégre akár 6-8 hónapig.
 • Újramelegítés: Fagyasztott vagy hidegen húzott sertéshús újramelegítéséhez a legegyszerűbb a lassú tűzhely használata. Melegítsd újra LOW-on, amíg el nem éri a 165 fokot, szükség esetén egy kis húslevessel vagy vízzel hígíthatod a szószt. A sült sertéshús sütőben történő felmelegítéséhez helyezze sütőben használható tepsibe, és fedje le alufóliával. Alacsony, 250 fokos hőmérsékleten addig sütjük, amíg a hús 165 fokot nem ér.
 • Lassú tűzhely: Próbálja ki a Slow Cooker Pulled Pork-omat titkos varázs összetevőmmel (spoiler: almaszósz!). Ez egy egyszerű, stresszmentes módja annak, hogy főzzön, miközben elfoglalt vagy otthon.
 • Azonnali pot: Húzott sertéshús elkészítése azonnali edényben:
  1. Állítsa az Instant Pot-ot Saute (Saute) állásba, és hevítse az olajat, amíg csillogó nem lesz. Barna sertéshúst mindkét oldalon, amíg mélybarna kéreg nem alakul ki.
  2. Óvatosan adjuk hozzá a csirkelevest és az ecetet (kifröccsennek), a babérlevelet és a fokhagymát. Fedje le és zárja le az Instant Potot.
  3. Nyomja meg a Kézi vagy Nyomásos főzés gombot, és állítsa be 60 percig. Amikor az időzítő sípol, hagyja a nyomást természetes módon felengedni, amíg az úszószelep le nem esik, körülbelül 15 percig.
  4. Nyissa ki a fedelet, és távolítsa el a sertéshúst. Dobja ki a főzőfolyadékot. Folytassa a 4. lépésben leírtak szerint.
Egy tál burgonyás palacsinta grillezett sertéshússal és tejföllel a tetején.
Egyik kedvenc előételem: Burgonya palacsinta barbecue pulled sertéshússal, tejföllel (ideális esetben Lawry’s-szel keverve) és mogyoróhagymával a tetején. FINOM!

Recept GYIK

Elkészíthetem ezt a Pulled Pork receptet a tűzhelyen, nem pedig a sütőben?

Ebben a változatban nincs elég folyadék ahhoz, hogy egy serpenyőben vagy a tűzhelyen lévő serpenyőben elkészíthető legyen anélkül, hogy száraz és szívós lenne. Ha alternatív főzési módot szeretne, próbálja ki az ultrakönnyű Slow Cooker Pulled Pork-omat.

Hogyan szolgálhatom fel Pulled Pork-ot?

A zsemlebe vagy kenyér közé való tölteléken túl számos lehetőség kínálkozik. Próbáld ki:
Betöltött burgonya. Használja a sós sertéshúst a sült burgonya belsejébe való töltéshez, vagy halmozzon rá burgonyapürét vagy édesburgonyapürét.
Palacsinta. Bár furcsán hangozhat, a Pulled Pork Palacakes whiskys juharsziruppal minden villásreggeli buliján sláger, amit felszolgálok.
Enchiladas. Készítsen egy adagot kedvenc enchiladáiból vagy burritóiból, és fehérjeként használjon sertéshúst.
Quesadillák. Tortillák közé töltött reszelt sertéshús, sok sajttal, csípős csípős szósszal és egy kis avokádóval? Eladott.
Chili. Egyszerűen cserélje le ezt a zamatos sertéshúst darált marhahúsra kedvenc chilis receptjében; váratlanul és felháborítóan ízletes.
Pizza. Díszítsd a vásárolt, elősütött pizzatészt alapját barbecue szósszal, majd adj hozzá egyenletes rétegben húzott sertéshúst. A felszeletelt lilahagymával és a reszelt cheddar sajttal fejezzük be, majd süssük addig, amíg a héja aranybarna, a sajt pedig aranybarna és buborékos nem lesz. Kinek van szüksége szállításra?

Mennyi hús elég személyenként?

Bármilyen aprított hús esetében, mint például a Slow Cooker Shredded Chicken, személyenként körülbelül ½-½ font húst (vagy körülbelül 5-6 uncia) becsüljünk.

Húzott sertés szendvicsek burgonya chipssel a közelben.
Pulled Pork szendvicsek barbecue szósszal (a Sweet Baby Ray másolata).
Papírból készült élelmiszer-csónak sertéshúsból készült szendviccsel és burgonya chips-szel.

Legjobb oldalas sertéshússal

Pulled Pork

5 percnyi előkészületi idő után az én egyszerű Pulled Pork receptem sütőben készen áll. A lédús sertéshús alacsonyan és lassan sül a lédús, lágy eredményekért (miközben otthonát csábító, zamatos aromákkal árasztja el).

Felkészülési idő 5 perc

Főzési idő 3 óra

Teljes idő 3 óra 5 perc

Adagok 10 adagok (½ csésze egyenként)

Tanfolyam Főétel

Konyha Amerikai

Kalória 261

 • Melegítse elő a sütőt 350 fokra. Egy holland sütőben vagy nagy edényben, vastag fedővel és közepesen magas lángon hevítsd fel az olívaolajat, amíg csillogó nem lesz. A sertéshúst minden oldalát megszórjuk sóval. Tedd az edénybe, és mozdulat nélkül pirítsd, amíg az egyik oldalon sötétbarna kéreg nem keletkezik, körülbelül 5-6 percig.

 • Óvatosan fordítsa meg a sertéshúst. Folytassa a pirítást a második oldalon, amíg sötét kéreg nem képződik, körülbelül 4-5 perccel tovább. Óvatosan adjuk hozzá a csirkelevest és az ecetet (kifröccsennek), a babérlevelet és a fokhagymát.

 • Fedjük le és tegyük át a sertéshúst a sütőbe. Addig főzzük, amíg a sertéshús villára puhul, és digitális hőmérőn 190-205 fokos belső hőmérsékletet ér el, körülbelül 3 óra alatt.

 • Távolítsa el a sertéshúst a peremes tepsire, és hagyja kihűlni, amíg eléggé kihűl a kezeléshez. Dobja ki a főzőfolyadékot.

 • Két villa segítségével felaprítjuk a sertéshúst. Ha használod, öntsd rá a barbecue szószt, és keverd össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

 1. Sertés lapocka sült: Sertés lapocka (más néven sertés csikk) valójában mindkettő jól működik itt. Bármelyikből szuper szaftos, zamatos Slow Cooker Pulled Pork készül.
 2. Almaecet: Talán jobban ismeri, ha látja, hogy ezeket az összetevőket a salátaöntetekben és a savanyúság receptjeiben előírják. Itt az ecet segít abban, hogy szép barbecue „kérget” képezzen a sertéshúson, miközben sül. (Egyes pitmasterek füstölés vagy grillezés közben „felmossák” vagy meglocsolják a húst ecettel.) Az almaecet vagy a desztillált fehérecet is jól működik.
 3. Barbecue szósz: Ez a Pulled Pork határozottan elég zamatos és lédús ahhoz, hogy élvezhessük a sans-szószot, de általában feldobom egy kicsit, mielőtt a sertéshúst az asztalra tenném. Azt is javaslom, hogy az oldalára tálaljon extra szószt, hátha valaki szeretne még hozzá. Ne felejtsd el a szalvétákat; a barbecue rendetlennek való! Vásárolja meg kedvenc márkáját, vagy készítsen egy adagot a Sweet Baby Ray másolt barbecue szószából.
 4. Hozam: Ez a sütőben húzott sertéshús recept 5 csészét készít; vagy körülbelül 10 1/2 csésze főétel méretű adag.
 5. Tárolás: Tegye a maradék Pulled Pork-ot egy légmentesen záródó edénybe, és tegye hűtőszekrénybe legfeljebb 4 napig.
 6. Előre: Nyugodtan kezdje meg az előnyt; ezt a receptet legfeljebb 3 nappal korábban elkészítheti, és a tálalásig hűtőszekrényben tárolhatja. Melegítse újra a húst (további tippek alább), amíg an azonnali leolvasású hőmérő 165 fokot mutat.
 7. Mélyhűtő: Helyezze a maradék sertéshúst egy légmentesen záródó, fagyasztható edénybe, és tegye jégre akár 6-8 hónapig.

Szolgáló: 1adag (egyenként 1/2 csésze)Kalória: 261kcalSzénhidrátok: 24gFehérje: 17gZsír: 11gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsírok: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gKoleszterin: 56mgNátrium: 696mgKálium: 425mgRost: 1gCukor: 19gA-vitamin: 135IUC vitamin: 1mgKalcium: 33mgVas: 1mg


Meggan Hill az élelmiszeripari területen népszerű digitális kiadvány, a Culinary Hill ügyvezető séfje és vezérigazgatója. Imádja ötvözni középnyugati ételemlékeit a kulináris iskolai végzettségével, hogy megalkothassa saját ízletes, modern családi ételeket. Olvasók milliói keresik fel minden hónapban a Culinary Hillt, hogy alaposan tesztelt recepteket, valamint a hozzávalók elkészítéséhez, az előre főzéshez, az étlap megtervezéséhez és a szórakoztatáshoz szükséges készségeket és trükköket találják. A Wisconsin-Madison Egyetemen és a College of the Canyons iCUE kulináris művészeti programján végzett.


hasonló hozzászólások

Leave a Reply