Queso Fundido – Költségvetési bájtok

11
Queso Fundido – Költségvetési bájtok

Ha olyan ütős előételt keres, amelyet könnyű elkészíteni, és rengeteg embert megetetni szeretne, próbálja ki ezt a receptet a finom Queso Fundido számára. Ez az egyszerű mexikói olvasztott sajtos és kolbászos mártogatós még a legrosszabb asztalt is elnémíthatja, mert mindenki túlságosan elfoglalt az arcát tömni ahhoz, hogy a helyeslő morgásnál sokkal többet tegyen.

Fej feletti felvétel Queso Fundidóról öntöttvas serpenyőben, egy kézzel chipet mártva bele.

Mi a különbség a Queso és a Queso Fundido között?

Bár ennek a hagyományos mexikói kényelmi ételnek a neve „olvasztott sajtot” jelent, ne keverje össze tex-mex unokatestvérével, Quesóval. A legegyszerűbb formájukban a Queso csak egy tál olvasztott sárga sajt, míg a Queso Fundido egy fehér sajt, amely egy második fő összetevőn, a chorizón van megolvasztva.

Hozzávalók a Queso fundido-hoz

A hagyományos Queso Fundido elkészítéséhez mindössze két összetevőre van szükség: a mexikói Chorizóra és a fehér mexikói olvadó sajtra. Ezután díszítse zöldhagymával, paradicsommal vagy korianderrel. Puha tortillával vagy vastag tortilla chipsekkel tálaljuk. Ha nem rajong a mexikói Chorizoért, bármilyen más kolbásszal helyettesítheti. Ezt az ételt akár vegetáriánussá is teheti szója alapú chorizo ​​használatával.

Milyen sajtot használhatok a Queso Fundido elkészítéséhez?

A legjobb sajtok ehhez az ételhez Queso Asadero, Queso de Oaxaca, Queso Quesadilla, vagy Queso Chihuahua AKA Menonita. Használhat aprított mexikói sajtkeveréket, Monterey Jacket vagy Mozzarellát is. Kerülje a Queso Fresco, Cotija vagy Ranchero, amelyek nem olvadnak jól.

Oldallövés Queso Fundidóról öntöttvas serpenyőben, a kezével egy chipet mártott bele.

A maradék Queso Fundido tárolása

Tegye a maradékot légmentesen záródó edénybe. Ügyeljen arra, hogy maradjon egy kis légzési hely a tartályban, és nyomjon egy műanyag lapot a mártogatós felületére, mielőtt lezárná. Ez segít megelőzni a vastag bőr kialakulását. Hűtőszekrényben legfeljebb három napig. Fagyassza le legfeljebb három hónapig.

A Queso Fundido felmelegítése

Ha fagyasztottból újramelegíti, olvassa ki a Queso Fundidót egy éjszakán át a hűtőszekrényben. Az újramelegítéshez helyezze a Queso Fundidót egy tapadásmentes serpenyőbe, és tegye közepes lángra. Addig keverjük, amíg a sajt fel nem melegszik és meglazul. Elkülönülhet, és a merülés tetején víztócsa képződik. Rendben van. Csak keverje tovább. Ha az állaga túl sűrű, hígíthatja néhány evőkanál tejszínnel vagy teljes tejjel.

Queso Fundido felülről készült felvétele öntöttvas serpenyőben.

Queso Fundido

Ha olyan ütős előételt keresel, amelyet könnyű elkészíteni, és rengeteg embert megetetni veled, mindenképp ki kell próbálnod ezt az egyszerű receptet a finom Queso Fundido számára.

Szerző: Monti – Költségvetési bájtok

Fej feletti felvétel Queso Fundidóról öntöttvas serpenyőben, egy kézzel chipet mártva bele.

  • 1 Evőkanál fözőolaj (0,04 USD)
  • 1 lb. Mexikói chorizo, marha- vagy sertéshús (4,58 USD)
  • 20 oz. queso quesadilla, felaprítva (5,98 USD)
  • Melegítsük elő a sütőt 300°F-ra. Vegye ki a chorizót a burkolatából (ha van), és reszelje le a sajtot egy reszelő legnagyobb lyukain.

  • Egy sütőben használható serpenyőt állítsunk közepes lángra, és adjunk hozzá egy evőkanál olajat. Főzzük a chorizót 7-8 percig, amíg a zsír megolvad és a kolbász pezsgős lesz.

  • A serpenyőből lecsepegtetjük a zsírt, 3 evőkanál chorizót tartunk fenn a díszítéshez. Ha nagyon zsíros, tedd papírtörlő tetejére, hogy minél több zsírt tudjon le róla, mielőtt visszatennéd a tepsibe. A chorizót megkenjük a reszelt sajttal.

  • Helyezze a serpenyőt a sütőbe, és süsse 5-7 percig, amíg a sajt megolvad és fel nem pirul. Helyezze a serpenyőt hőálló felületre, díszítse fenntartott chorizóval, és azonnal tálalja.

Nézze meg, hogyan számítjuk ki a receptköltségeket itt.



Szolgáló: 1szolgálóKalória: 441kcalSzénhidrátok: 5gFehérje: 23gZsír: 36gNátrium: 1038mg

Olvassa el teljes táplálkozási nyilatkozatunkat itt.

Fej feletti felvétel Queso Fundidóról öntöttvas serpenyőben, egy kézzel chipet mártva bele.

Queso Fundido készítése – Lépésről lépésre fotók

Chorizót és sajtot tartalmazó fejléc a pult tetején lévő csomagolásukban. [packagingonacountertop

Melegítsük elő a sütőt 300°F-ra. Vegye ki a chorizót a burkolatából (ha van), és reszelje le a sajtot egy reszelő legnagyobb lyukain.

Öntöttvas serpenyőben, egy lyukas kanállal főzött chorizo ​​fej felett.

Tegyünk egy sütőben használható serpenyőt közepes lángra, és adjunk hozzá egy evőkanál olajat. Főzzük a chorizót 7-8 percig, amíg a zsír megolvad és a kolbász habos lesz. A Chorizo ​​hajlamos leragadni, ezért gyakran keverje meg a serpenyőt, és ne emelje fel a hőt.

Öntöttvas serpenyőben reszelt sajttal felvert chorizo ​​fejléc.

Lecsepegtetjük a zsírt a serpenyőből, és körülbelül 3 evőkanál chorizót tartunk a díszítéshez. Ha a chorizo ​​nagyon zsíros, tedd papírtörlő tetejére, hogy minél több zsírt tudjon le róla, mielőtt visszatennéd a serpenyőbe. A chorizót megkenjük a reszelt sajttal.

Felülnézet Queso Fundido öntöttvas serpenyőben, kézzel szeletelt zöldhagymát szórva a tetejére.

Helyezze a serpenyőt a sütőbe, és süsse 5-7 percig, amíg a sajt megolvad és habosodik. A sajtot ne főzzük túl, mert csomós lesz. Helyezzük a serpenyőt hőálló felületre, díszítsük fenntartott chorizóval, és azonnal tálaljuk. Ízlés szerint szeletelt zöldhagymával, kockára vágott paradicsommal vagy apróra vágott korianderlevéllel is díszíthetjük.

Felülnézet Queso Fundido öntöttvas serpenyőben.

Tálalja a Queso Fundidót tejföllel, ecetes jalapenóval, lisztes vagy kukorica tortillával, tortilla chipsekkel és kedvenc salsájával. Próbálja meg:

felirat

hasonló hozzászólások

Leave a Reply