Steak és tojás – The Cookie Rookie®

1
Steak és tojás – The Cookie Rookie®

A lédús steak, a tetszés szerint főtt tojás, valamint a receptek egyszerű variációi és testreszabása révén ez a klasszikus Steak and Eggs recept nagyszerű módja annak, hogy egy hétköznapi reggelit délnyugati ízekkel változtassunk!

közelről kilátás steak és a tojás egy öntöttvas serpenyőben.

Mit tartalmaz egy steak és tojásos reggeli?

A steak és a tojás egyszerű étel, de a legjobb eredmény érdekében fontos, hogy jó minőségű alapanyagokat válasszunk. Íme egy összefoglaló:

  • Steak: Válassz olyan steaket, amilyet szeretsz! Ribeye-t használtam, de néhány további nagyszerű lehetőség a chuck eye, a bélszín, a New York-i szalag, a porterhouse vagy a T-Bone.
  • Tojás: Szeretek nagy tojásokat használni, de használhatsz közepeset is.

Profi tipp: Használjon vékonyra vágott steaket; gyorsabban és egyenletesebben sül meg.

Változatok steakre és tojásra

Próbáljon inkább steaket és tojást bolyhos rántottával készíteni! Tegyen egy lépést tovább, és próbálja ki rakott rántottát hogy hozza a délnyugati ízt!

lépésről lépésre fotók a steak és a tojás elkészítéséhez.
Egészséges a steak és a tojás?

Mind a steak, mind a tojás magas fehérjében, egészséges zsírokban, valamint vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Ugyanakkor mindkettőben magas a koleszterinszint. Mint mindenben, a steak és a tojás mérsékelten fogyasztását javaslom.

Melyik a legjobb szelet steakhez és tojáshoz?

A legjobb szelet steakhez és tojáshoz a kedvenc szelet. Ribeye-t használtam az enyémhez, de a Chuck eye nagyszerű (és olcsóbb) vágás. Csak viszonylag vékony steakeket válasszunk, hogy egyenletesen süljenek át.

Főzhetek steaket és tojást ugyanabban a serpenyőben?

Főzheti őket ugyanabban a serpenyőben, de nem egyszerre, mert különböző ütemben sülnek.

Be kell pácolni a steaket főzés előtt?

Ezt a steaket nem kell pácolni, mielőtt elkészíti. Ha azonban szeretné bepácolni a steakjét, megteheti egy éjszakán át, mielőtt elkészítené!

Honnan tudhatom, hogy a steak elkészült?

A legjobb módja annak, hogy meg tudja állapítani, hogy a steak az Ön ízlése szerint sült-e meg, ha azonnali leolvasású hőmérőt használ. Ritka steak esetén a megfelelő belső hőmérséklet 125-130°F; közepesen ritka, 130-140°F; közepesen 140-150 °F; közepes lyukúak esetén 150-160 °F; és jól elkészített 160-165°F.

felülnézet a steak és a tojás egy öntöttvas serpenyőben.

A tojás és a steak tárolása és felmelegítése

Tárolja a maradék steaket és a tojást légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben legfeljebb 3 napig. Melegítse finoman a mikrohullámú sütőben, lefedve, 50%-os teljesítménnyel, amíg át nem melegszik. Azt javaslom, hogy a steaket és a tojást külön melegítse fel, mert a tojás sokkal gyorsabban sül meg, mint a steak.

Steak és tojás vacsora fagyasztása

A steak légmentesen záródó edényben akár 3 hónapig is lefagyasztható. Felmelegítés előtt hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben felengedni. Nem ajánlom a tojás lefagyasztását.

Mit tálaljunk ezzel a steak és tojás recepttel

A steak és a tojás remek alaprecept a saját készítéshez! A steak és a tojás tetejét mustáros tejszínes szósszal, fokhagymás aioli-val vagy hollandi szósszal töltheti meg. A még délnyugatibb íz érdekében tálalja ezt az ételt salsa, chimichurri, salsa verde vagy pico de gallo mellé, hogy friss, fűszeres csavart érjen el. Élvezze a tojásokat és a steakeket klasszikus reggeli vagy vacsora körettel, például házi krumplival, sült burgonyával, burgonyapürével, sült zöldségekkel vagy köret salátával.

szeletelt steak és 2 tükörtojás fehér tányéron.

További kiadós reggelireceptek, amelyeket szeretünk

hasonló hozzászólások

Leave a Reply