Surf and Turf – Culinary Hill

0
Surf and Turf – Culinary Hill

Ez a bejegyzés társult linkeket tartalmazhat. További információért tekintse meg a társult vállalkozásokra vonatkozó szabályzatunkat.

Amikor lenyűgözni főzöl, Surf és Turf (filet mignon homárfarokkal) kihúzza az összes megállót. Az egész étkezés gyorsan összeáll (30 perc vagy kevesebb!), és az egyszerű technikáim minden alkalommal tökéletes eredményt biztosítanak.

Ha a Surf and Turf olyan ételnek érzi, amelyet csak egy étteremben rendel, akkor jó helyen jár. Minden információm megvan, ami ahhoz kell, hogy mind a Surf-et, mind a gyepet meg tudjam oldani, és minden a technikán múlik.

A filézett mignon akkor a legjobb, ha egyszerűen és egy kanál vajjal főzzük, így a filé íze igazán ragyoghat (ezért fizette ki azt a pénzt!).

A homár félelmetesen hangzik, de az igazság az, hogy könnyű vele dolgozni, ha csak tudod, hogyan kell kinyitni a hátát. Süsd meg egy kis vajjal, és már mehet is.

Ez a látványos középső darab alkalmas randevúzásra, vacsorákra (dupla, három, négyszeres recept), Valentin-napra vagy a kettő közötti napokra. Mindig van miért ünnepelni!

A recept hozzávalói

Felcímkézett összetevők szörfözéshez és gyephez.

Röviden: Íme egy gyors pillanatkép a recept összetevőiről.
Lásd az alábbi receptkártyát meghatározott mennyiségekre.

Hozzávalók megjegyzései

 • Mignon filé: Ha más steak-et szeretne helyettesíteni, mint például a New York-i csík vagy a hátszín, vágja le szükség szerint, majd süsse meg minden oldalát (beleértve a fehér zsír szélét is). Főzés előtt mindig hagyja szobahőmérsékletűre melegedni a steakeket.
 • Homár: A legtöbb homár farok körülbelül 5 uncia, és a receptben szereplő főzési idők ezt a méretet célozzák meg. A nagyobb farok főzése tovább tarthat. Mindig ellenőrizze, hogy a homár farka elérje a 145 fokot a digitális hőmérőn. A fagyasztott homárfarkokat egy éjszakán át a hűtőszekrényben olvasztja fel (soha szobahőmérsékleten).

Lépésről lépésre szóló utasítások

A steakekhez:

 1. Állítsa a sütőrácsokat felső és alsó-középső pozícióba. Helyezzen egy öntöttvas serpenyőt a sütőbe, és melegítse elő a sütőt 375 fokra. Készítsen elő egy tepsit fóliával, tegye félre. Papírtörlővel alaposan szárítsa meg a steakeket. Ízesítsük minden oldalát sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Két fűszerezett filé mignon egy vágódeszkán.
 1. Közben egy kis tálkában adjunk hozzá vajat, fokhagymát, kakukkfüvet és rozmaringot. Egyenletesre keverjük, és két egyenlő részre osztjuk.
Egy tál összetett vaj medvehagymával és kakukkfűvel.
 1. Óvatosan vegye ki a serpenyőt a sütőből, és helyezze közepesen magas hőre. Adjuk hozzá a vajas keverék felét, és hagyjuk felolvadni. Adjunk hozzá steakeket, és pirítsuk, amíg jó kéreg nem képződik, körülbelül 3-4 percig, időnként vajjal megkenve.
A filé mignon pirítása egy serpenyőben.
 1. Fordítsa meg a steakeket, és süsse meg a másik oldalát, még körülbelül 3-4 percig. Csipesz segítségével süsse meg a steak minden oldalát, körülbelül 30 másodpercig.
A filé mignon pirítása egy serpenyőben.
 1. Helyezze a steakeket egy serpenyőbe a sütőbe, és süsse a kívánt hőmérséklet eléréséig, 3-5 percig közepesen ritka (135 fokos belső hőmérséklet), 5-7 percig közepes (140 fok) vagy 8-10 percig közepesen. jól (150 fok). Vegye ki a steakeket a serpenyőből, és hagyja 5 percig pihenni.
A filé mignon pirítása egy serpenyőben.

A homárhoz:

 1. Közben pillangózza meg a homár farkát. Éles konyhai ollóval vagy nagyon éles késsel óvatosan vágja le a héj felső közepét, elkerülve az alsó héj vágását. (Nem baj, ha egy keveset vágunk a húsból.)
Néhányan felvágják a homár farkának hátát, hogy megmutassák, hogyan kell kinyitni.
 1. Nyissa fel a héjat mindkét oldalon, és óvatosan válassza le a húst a héj belsejétől, ügyelve arra, hogy ne váljon el a farkától. Tolja össze szép sorban az üres héjat a homárhús alatt.
A homár farkának kinyitása, hogy főzés közben felfújjon.
 1. Helyezze az előkészített sütőlapra. Kenje meg a maradék vajkeverék egy részét a homár farkának tetején, és szórja meg sóval.
Nyers homár farok egy tepsire.
 1. Süssük átlátszatlanságig és enyhén barnára, körülbelül 6-8 percig.
Sült homár farok ona. sütőlap.

A tálaláshoz:

 1. Tálaljuk a steaket homárfarokkal, maradék vajjal és citromkarikákkal.
Surf and Turf (filé mignon homárfarokkal) egy fehér tányéron, zöldbab borral a háttérben.

A fantasztikus steak 3 titka

 1. Vedd le a szélét: Főzés előtt mindig melegítse szobahőmérsékletűre a steaket. Ez biztosítja a gyors, egyenletes főzést.
 2. Tüzet gyújtani: Melegítse fel a főzőfelületét (grill, serpenyő, bármi). A forró felület egy gyönyörű barna kéreggel egyenlő. Még ha szereti is a belül még mindig ritka steaket, kívülről sötét kéregre vágyik.
 3. Hagyd pihenni: Szeletelés előtt hagyja pihenni a főtt steakeket, hogy a levet a húsban tartsa, így a vacsora extra szaftos és ínycsiklandó lesz.
Surf and Turf (filé mignon homárfarokkal) egy fehér tányéron, borral a háttérben.

Recept tippek és variációk

 • Hozam: Ez a Surf and Turf recept két fő számára szolgál, de könnyen megduplázódik vagy megháromszorozható, hogy több vendéget etethessen.
 • Tárolás: A homárt a legjobb azonnal tálalni. Tárolja a maradék steaket lefedve hűtőszekrényben legfeljebb 3 napig.
 • Garnélarák: A homárfarkú garnélarák helyett fűszerezzen 16 uncia nyers, megtisztított és hámozott jumbo garnélát ½ teáskanál sóval és ¼ teáskanál borssal. Egy serpenyőben, közepes lángon adjuk hozzá a maradék vajas keveréket, és melegítsük, amíg el nem olvad. Adjunk hozzá garnélarákot egyenletes rétegben. Pároljuk átlátszatlan és rózsaszínűre, oldalanként körülbelül 1 percig, majd azonnal vegyük le a tűzről.
 • Összetett vaj: Ez a recept finom fokhagymás-kakukkfüves-rozmaringos keveréket tartalmaz, de más ízekkel is helyettesítheti, amelyeket szeret. További javaslatokért lásd a 6 összetett vajat, beleértve a kéksajtot, a medvehagymát-fokhagymát-snidlinget vagy a nagyon specifikus Mâitre d’Hôtel vajat, amely petrezselyem, citromlé és fehér bors.
 • A Surf and Turf kedvenc oldalai: Mivel itt a filé és a homár a főszerep (és csak annyi hely van a tányéron), válaszd ki az egyik legkedvesebb oldalát, és ragaszkodj ehhez. Szeretem a kétszersült burgonyát, a sült zöldbabot vagy a blansírozott brokkolit.
 • Maradék steak: Ha elég szerencsés a maradék filézett mignon, próbáljon ki egy klasszikus steaket és tojást másnap reggelire. Vagy halmozd fel a steaket rágós ciabatta kenyérre majonézzel, rukkolával és paradicsommal. NAGYON!
 • További szörfözés: Próbálja ki a garnélarákos scampit, a grillezett garnélanyársat vagy a ráktortákat remoulade szósszal.
 • További gyep: Fedezze fel a grillezett New York Strip-et légsütőben sült burgonyával és balzsamos gombával és hagymával. Vagy próbálja ki a Hibachi Steaket Wasabi grillezett burgonyával és egy oldalsó sült brokkolival.
Surf and Turf (filé mignon homárfarokkal) egy fehér tányéron, borral a háttérben.

Recept GYIK

Mit jelent a „szörf és gyep”?

A Surf and Turf a tenger gyümölcseiből készült főétel, általában kagyló (surf) és vörös hús (turf).

A szörföt és a gyepet mindig filézzük a mignont és a homárt?

A filézett mignon és a homár a hagyományos szörf és gyep párosítás, de bármilyen vörös húst és bármilyen tenger gyümölcsét használhatsz, amit szeretsz.

Több steak és tenger gyümölcsei

Surf és Turf

Ha lenyűgözni főz, a Surf and Turf (filet mignon homárfarkokkal) kihúzza az összes megállót. Az egész étkezés gyorsan összeáll (30 perc vagy kevesebb!), és az egyszerű technikáim minden alkalommal tökéletes eredményt biztosítanak.

Felkészülési idő 10 perc

Főzési idő 20 perc

Teljes idő 30 perc

Adagok 2 adagokat

Tanfolyam Főétel

Konyha Amerikai

Kalória 315

A steakekhez:

 • Állítsa a sütőrácsokat felső és alsó-középső pozícióba. Helyezzen egy öntöttvas serpenyőt a sütőbe, és melegítse elő a sütőt 375 fokra. Készíts elő egy tepsit fóliával, tedd félre.

 • Papírtörlővel alaposan szárítsa meg a steakeket. Ízesítsük minden oldalát sóval és frissen őrölt fekete borssal.

 • Közben egy kis tálkában adjunk hozzá vajat, fokhagymát, kakukkfüvet és rozmaringot. Egyenletesre keverjük, és két egyenlő részre osztjuk.

 • Óvatosan vegye ki a serpenyőt a sütőből, és helyezze közepesen magas hőre. Adjuk hozzá a vajas keverék felét, és hagyjuk felolvadni. Adjunk hozzá steakeket, és pirítsuk, amíg jó kéreg nem képződik, körülbelül 3-4 percig, időnként vajjal megkenve. Fordítsa meg a steakeket, és süsse meg a másik oldalát, még körülbelül 3-4 percig. Csipesz segítségével süsse meg a steak minden oldalát, körülbelül 30 másodpercig.

 • Helyezze a steakeket egy serpenyőbe a sütőbe, és süsse a kívánt hőmérséklet eléréséig, 3-5 percig közepesen ritka (135 fokos belső hőmérséklet), 5-7 percig közepes (140 fok) vagy 8-10 percig közepesen. jól (150 fok). Vegye ki a steakeket a serpenyőből, és hagyja 5 percig pihenni.

A homárhoz:

 • Közben pillangózza meg a homár farkát. Éles konyhai ollóval vagy nagyon éles késsel óvatosan vágja le a héj felső közepét, elkerülve az alsó héj vágását. (Nem baj, ha egy keveset vágunk a húsból.)

 • Nyissa fel a héjat mindkét oldalon, és óvatosan válassza le a húst a héj belsejétől, ügyelve arra, hogy ne váljon el a farkától. Tolja össze szép sorban az üres héjat a homárhús alatt. Helyezze az előkészített sütőlapra.

 • Kenje meg a maradék vajkeverék egy részét a homár farkának tetején, és szórja meg sóval. Süssük átlátszatlanságig és enyhén barnára, körülbelül 6-8 percig.

 1. Mignon filé: Ha más steak-et szeretne helyettesíteni, mint például a New York-i csík vagy a hátszín, vágja le szükség szerint, majd süsse meg minden oldalát (beleértve a fehér zsír szélét is). Főzés előtt mindig hagyja szobahőmérsékletűre melegedni a steakeket.
 2. Homár: A legtöbb homár farok körülbelül 5 uncia, és a receptben szereplő főzési idők ezt a méretet célozzák meg. A nagyobb farok főzése tovább tarthat. Mindig ellenőrizze, hogy a homár farka elérje a 145 fokot a digitális hőmérőn. A fagyasztott homárfarkokat egy éjszakán át a hűtőszekrényben olvasztja fel (soha szobahőmérsékleten).
 3. Hozam: Ez a Surf and Turf recept két fő számára szolgál, de könnyen megduplázódik vagy megháromszorozható, hogy több vendéget etethessen.
 4. Tárolás: A homárt a legjobb azonnal tálalni. Tárolja a maradék steaket lefedve hűtőszekrényben legfeljebb 3 napig.

Szolgáló: 1szolgálóKalória: 315kcalSzénhidrátok: 3gFehérje: 22gZsír: 24gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsírok: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTranszzsír: 1gKoleszterin: 222mgNátrium: 717mgKálium: 315mgRost: 1gCukor: 0.1gA-vitamin: 901IUC vitamin: 8mgKalcium: 141mgVas: 1mg


Meggan Hill klasszikusan képzett szakács és profi író. Gondosan tesztelt receptjei és részletes útmutatói mindenhol magabiztosságot és sikert hoznak az otthoni szakácsok számára. Meggan szerepelt az NPR-en, a HuffPost-on, a FoxNews-on, az LA Times-on stb.


hasonló hozzászólások

Leave a Reply